Micro-Folie Dijital Müze Eğitim Programı

Micro-Folie projesi 2017 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından kuruldu ve Kültür Bakanlığı'nın denetimi
altında endüstriyel ve ticari nitelikte bir kamu kuruluşu olan ve Fransa'da Paris'in 19. Bölgesinde bulunan büyük bir
kentsel kültür parkını yöneten La Villette tarafından koordine ediliyor. Fransız Enstitüsü Ankara şubesi ile yapılan işbirliği sayesinde gerçekleştirmek istediğimiz Micro-Folie Dijital Müze Eğitim Programı kapsamından, Fransa’da bulunan 12 kültür kuruluşunun( Pompidou Merkezi, Versailles Sarayı, Cite de la Musique, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi-Paris, Orsay Müzesi vb.) İşbirliği ile oluşturulan farklı disiplinlerden, çok yüksek çözünürlükte dijitalleştirilmiş, yüzlerce eserden oluşan koleksiyon incelenecektir. Micro-Folie Dijital Müze Eğitim Programı, dijital tabletler aracılığı ile öğrencilerin koleksiyondaki eserleri bireysel olarak keşfedecekleri ve projeksiyon ekranı aracılığıyla seçilen eserlerin müze eğitmeni tarafından detaylı anlatım yöntemi ile uygulanacaktır. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi olarak Fransız Enstitüsü Ankara şubesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde dünyaca ünlü eserlerden oluşan bu seçkiyi Mardin'deki öğrencilerin buluşturuyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.